1. Κατάργηση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαίτησαν την αναθεώρηση των μεταρρυθμίσεων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ ζήτησαν και χαλάρωση στους περιορισμούς των τραπεζικών δραστηριοτήτων. Κύριοι στόχοι τους; Ο κανόνας Βόλκερ, που περιορίζει τη δυνατότητα των εμπορικών τραπεζών να προχωρούν σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες, οι κανονισμοί που προτείνει η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα για τις ξένες τράπεζες, καθώς και η δημόσια ρύθμιση του ασφαλιστικού κλάδου. Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές, με τις συμβουλές των τραπεζιτών της Γουόλ Στριτ, πρότειναν την προσθήκη στη συμφωνία κανόνων που αντίκεινται στις αμερικανικές διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στην απαγόρευση των τοξικών χρηματοπιστωτικών παραγώγων, στον περιορισμό τού μεγέθους των τραπεζών που θεωρούνται «too big to fail» («πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν»), στην εφαρμογή ενός φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και στην επανακατοχύρωση της αρχής τού νόμου Γκλας-Στίγκαλ. Ο νόμος αυτός, που είχε ψηφιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, το 1933, για να διαχωρίσει τις επενδυτικές από τις εμπορικές δραστηριότητες των τραπεζών, καταργήθηκε, το 1999, από την κυβέρνηση του προέδρου Γουίλιαμ Κλίντον.
2. Κίνδυνοι από τη νόσο των «τρελών αγελάδων» και τη διάθεση μολυσμένου γάλακτος στην αγορά. Το 2011, τα 28 από τα 29 κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών που κατέγραψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιδρώντας, πάνω από 50 χώρες περιόρισαν τις εισαγωγές βοδινού κρέατος από την Ευρώπη. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην ομάδα πίεσης BusinessEurope θεώρησαν την αμερικανική απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκού βοδινού κρέατος, η οποία συνδέεται με την επιδημία σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, ως εμπορικό φραγμό που πρέπει να αρθεί. Επίσης, τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια της αγροτοδιατροφικής βιομηχανίας χαρακτήρισαν τις αμερικανικές προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου τού γάλακτος «εμπόδιο» που πρέπει να εξαλειφθεί με τη συμφωνία για τη Μεγάλη Διατλαντική Αγορά.
3. Μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση από το πετρέλαιο. Η BusinessEurope, που εκπροσωπεί και πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η ΒΡ, πιέζει για να απαγορευθούν με τη Μεγάλη Διατλαντική Αγορά οι φοροαπαλλαγές στα εναλλακτικά και λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα (όπως τα καύσιμα από φύκια), καθώς και στα καύσιμα που εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.
4. Λιγότερο αξιόπιστα φάρμακα. Τα ευρωπαϊκά φαρμακευτικά εργαστήρια επιθυμούν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (US Food and Drug Administration) να εγκαταλείψει τους ανεξάρτητους ελέγχους της στα φάρμακα που πωλούνται στο αμερικανικό έδαφος. Προτείνουν η Ουάσινγκτον να αναγνωρίζει αυτόματα τα φάρμακα που λαμβάνουν έγκριση από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
5. Πιο ακριβά φάρμακα. Η Αμερικανική Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, PHRMA), ισχυρή ομάδα πίεσης των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών, όπως η Pfizer, πιέζει ώστε η ΤΤΙΡ να περιορίσει τη δυνατότητα της αμερικανικής και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να διαπραγματεύονται μικρότερο κόστος φαρμάκου για τα προγράμματα δημόσιας υγείας. Ο Λευκός Οίκος εφαρμόζει ήδη τέτοιου τύπου μέτρα, για να περιορίσει το κόστος του φαρμάκου για τους βετεράνους πολέμου και η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δεσμευτεί να διευρύνει τη χρήση τους, για να περιλαμβάνουν και το πρόγραμμα Medicare.
6. Εισβολή στην ιδιωτική ζωή. Διάφορες αμερικανικές εταιρείες έχουν ζητήσει η ΤΤΙΡ να διευκολύνει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα (εντοπισμός κινητών τηλεφώνων, προσωπικά και ηλεκτρονικά δεδομένα), ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν στοχευμένα προφίλ καταναλωτών.
7. Απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της εξάλειψης των κανόνων εθνικής προτίμησης στις δημόσιες προμήθειες. Οι διαπραγματευτές και οι μεγάλες εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου ελπίζουν ότι, με την ΤΤΙΡ, θα καταργηθούν οι αμερικανικές πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στις εθνικές και τοπικές επιχειρήσεις όσον αφορά τις δημόσιες προμήθειες (buy American και buy local policies). Οι διατάξεις αυτές εγγυώνται ότι τα χρήματα των φορολογούμενων επανεπενδύονται σε προγράμματα που επιτρέπουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Αμερική.
8. Μη σήμανση των προϊόντων που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στις ΗΠΑ, σχεδόν στις μισές πολιτείες είναι υποχρεωτική η σήμανση των διατροφικών προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Σημαντικοί παραγωγοί σπόρων τέτοιου τύπου, όπως η Monsanto, πιέζουν ώστε με την ΤΤΙΡ να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη.
9. Ελεύθερη εμπορική διάθεση επικίνδυνων παιχνιδιών. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές παιχνιδιών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Βιομηχανιών Παιχνιδιού (Toy Industries of Europe), αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών υγειονομικών προδιαγραφών (ιδιαίτερα ως προς τους χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους, αλλά και τους κινδύνους ανάφλεξης). Ωστόσο, επιδιώκουν να πείσουν τους Αμερικανούς γονείς για τη μη επικινδυνότητα των παιχνιδιών που περνούν από ελέγχους στο εξωτερικό.
10. Και, φυσικά, υποταγή των κρατών σε ένα δίκαιο που θα έχει διαμορφωθεί ακριβώς στα μέτρα των πολυεθνικών.